Манифестација „Играј, певај Србијо“, у организацији КУД „Младост“ одржана је 16. пут у насељу Породин у Општини Жабари. На отварању присутнима се обратила директорка Центра за културу „Војислав Илић Млађи“ Јелена Стојадиновић:

„Вечерас ће у Породину играти и певати цела Србија. Посебно је задовољство што ћемо имати прилику да видимо и део народног стваралаштва које ће нам представити гости из Румуније тако да ће нам се, поред читаве Србије, представити и део Европе, рекла је поред осталог Јелена Стојадиновић.

Велики број посетилаца имао је прилику да ужива у вишесатном програму који су уприличили домаћини КУД „Младост“ из Породина са својим гостима: културно-уметничким друштвима „Црквина“ из Ракинца, „Дукат“ из Симићева, „Липар“ из Кушиљева, „Гружа“ из Груже,  „Жабари“ из Жабара, „Света Тројица“ из Бобова, „Четереже“ из Четереже, „Славко Поповић“ из Брзохода, „Браћа Трајић“  из Старчева, „Живадин Јанковић Кум“ из Новог Ланишта, „Ливадица“ из Доње Ливадице, „Бранко Олар“ из Слатине, Општина Бор, „Брадарац“ из Брадарца и солиста на хармоници Милена Минић из Ореовице. Највеће одушевљење посетилаца изазвали су гости из Румуније, ансамбл „Дојна Карашулу“ својим мини концертом.

Организатор ове манифестације је КУД „Младост“ из Породина у сарадњи са МЗ Породин и мештанима села,  под покровитељством Општине Жабари, Центра за културу „Војислав Илић Млађи“ Жабари и Националног савета Влаха.

Share.

Comments are closed.

Skip to content