У Луковској бањи започета је изградња новог савременог хотела који гради куршумлијско предузеће “Планинка” и у коме ће посао добити 70 младих и образованих радника.

Према речима Радована Раичевића, генералног директора “Планинке”, изградња хотела са око 200 лежајева износиће око осам милиона евра , а радови би требали да буду завршени до 2020. године.

– Хотел са четири звездице биће ексклузивно опремљем са комплетним медицинским садржајем и базенима , тако да ће бити погодан превасходно за госте који долазе ради лечења али и за туристе и младе, односно за рекреацију, казао је директор Раичевић.

Директор Луковске Бање Жарко Ђурић истиче да у ову бању долази све више гостију који желе да се опусте у у раскошној природи и одморе од свакодневних обавеза.

– Лековите воде наше бање помажу у лечењу реуме, ишијаса, дискуса и других обољења кичме, ванзглобног реуматизма, кожних болести али и код прелома у зарастању рана. Осим реуматизма, остеопорозе, стања након повреда и хируршких интервенција , термоминералне воде ове бање, чија се темература креће од 28 до 68 степени, помажу и у лечењу проблема са притиском, шећером у крви, иритације очију, каже Ђурић.

Он истиче да лековите воде, чиста природа и повољна клима утичу и на одмор и лепо расположење због чега је све више гостију који овде желе да се одморе од свакодневних обавеза. Осим гостију из читаве земље а првенствено из великих градова попут Београда и Новог Сада у Луковску бању долази све више и иностраних туриста из Русије и Румуније.

Хотел се гради средствима Планинке, а двадесет одсто средстава за изградњу хотела обезбедиће Министарство привреде.

Ово је иначе трећи по реду хотел који се гради у Луковској Бањи. Хотели “Јелак” и “Копaоник” располажу са 280 лежајева који због великог броја гостију нису довољни да приме све који желе да бораве у овом бањском лечилишту.

Р.Н.

Фото: ТО Куршумлија

Share.

Comments are closed.

Skip to content