Град Пожаревац и компанија „ Bambi success“ ДОО потписали су уговор којим локална самоуправа уступа овом предузећу 40 ари земљишта у северном блоку Индустријске зоне где ће се градити фабрика за производњу кафе.

Уговор су потписали заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић и директор „Bambi success“  Александар Миљковић. Вредност инвестиције је 2,9 милиона евра.

Заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић истакао је да ће у иницијалној фази отварања у фабрици радити 22 радника.

-Потписивање уговора са компанијом „Bambi success“ за нас значи да политика коју водимо на пољу локалног економског развоја даје резултате. Ово је прва инвестиција која ће се реализовати у новој Индустријској зони у Пожаревцу. Посебно ми је драго што ће читаву инвестицију водити Пожаревљани, у сарадњи са грчким партнером. У новој Индустријској зони у Пожаревцу управо су завршени радови на путној инфраструктури, рекао је Павловић и напоменуо да постоји интересовање и других страних и домаћих компанија за инвестирање у Пожаревац.

Начелник Градске управе Пожаревца Александар Симоновић, рекао је да је  идеја о отварању овог погона у Пожаревцу отпочела пре  више од годину дана. Симоновић је истакао да је поступак отуђења земљишта без накнаде био јако сложен, од формирања парцеле, преко доношења одлуке Скупштине Града,  до сагласности Владе Србије.

-Надам се да ће ово бити пример добре праксе, а Пожаревац у будућности бити домаћин и неким новим инвеститорима, рекао је Симоновић.

Директор компаније„Bambi success“ Александар Миљковић истакао је да су разматране и  друге локације, али је у договору са начелником Градске управе донета одлука да прихвате услове које даје локални економски план развоја.

-Очекујемо да ћемо ускоро да кренемо са изградњом фабрике. Прва фаза подразумева изградњу 1600 м2 са планираним капацитетом од 200 тона кафе на месечном нивоу. Надамо се да ћемо у наредној години већ прећи у другу фазу и проширити капацитете  на још једну парцелу, тако да ће у наредном периоду инвестиција нарасти на 3 милиона евра, рекао је.

                                                                        И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content