Др Данко Николић

Општа болница Пожаревац захваљујући Министарству здравља обновила је опрему за дијагностику и лечење за три болничка одељења, што омогућује и квалитетнији ниво услуга за пацијенте.
Служба анестезије за потребе оперативног и периоперативног интензивног лечења добила је нови апарат за анестезију и вентилатор, произвођача „Дрегер“.

Како наводи в.д. директора пожаревачке Болнице др Данко Николић: „Реч је о најсавременијим анестезиолошким апаратима на европском тржишту, који ће значајно повећати квалитет лечења наших пацијената, као и број оперисаних пацијената“.

Служба за радиолошку, ултразвучну и ЦТ дијагностику богатија је за ехо-сонографски апарат са две сонде: конвексном (до 6 МХз), која служи за ултразвучне прегледе трбуха и мале карлице, и линеарном (до 14 МХз), којом се обављају прегледи меких ткива, дојке, штитасте жлезде.

Поред тога, овим апаратом се обављају и колор доплер прегледи крвних судова врата, екстремитета и других регија по потреби.

– У Општој болници у Пожаревцу посебна пажња посвећује се новорођеним бебама, па је за потребе Породилишта набављен тзв. реанимациони топли сто, неопходан приликом доласка беба на свет. На њему се врши прва „обрада“ новорођенчета непосредно по рођењу. У себи садржи грејаче који не дозвољавају расхлађивање беба, а поред тога има и низ функција неопходних када је потребно да се реанимира (оживљава) новорођенче. Од функција садржи аспиратор, проток кисеоника и респиратор, објашњава директор др Николић, најављујући даље планове ове установе:

– Општа болница Пожаревац и у овој години наставиће да обнавља и осавремењава дијагностичку опрему и апарате за лечење свих пацијената који гравитирају нашој установи, са циљем да пружи што бржу, прецизнију и ефикаснију здравствену заштиту.

Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content