IMG_8176Пресецањем врпце градоначелник Пожаревца Миомир Илић прошлог петка свечано је отворио реновирану велику салу Центра за културу. У овом мултифункционалном простору који је намењен за одржавање позоришних представа, биоскопских пројекција и трибина, замењени су итисони и столице, обављено је кречење и освежавање бочних зидова. По први пут је у функцију стављен и систем за климатизацију, па ће посетиоци током летње сезоне уживати у пријатном амбијенту.

-Несумњиво највећа културна институција, не само нашег града и општине, већ и нашег краја, па и шире, увек је била предмет пажње, бриге и старања свих сазива власти. Тако је и данас. У ту бригу спада и ова капитална инвестиција. За три и по деценије употребе, трошили су се ресурси чије је обнављање стални задатак. Тако је на ред стигла и реконструкција која се састојала из више радњи. Имајући потпуно поверење у стручне процене, старање и домаћинско пословање руководства Центра за културу, челни људи овога града, Скупштина, Градско веће, Управни одбор, уважили смо потребе и у потпуности, речима, делом и средствима подржали ову реконструкцију.Тако ћемо радити и убудуће, јер само слогом можемо доћи до оваквих резултата. Колективу Центра за културу желим нове радне успехе, а вама, цењена публико, да у просторима овог здања, проведете много лепих тренутака, рекао је Миомир Илић.

Директор Центра за културу Драги Ивић је истакао да су итисони замењени у великој и малој сали, обављено је кречење и паралелно је рађено на климатизационом систему, који је у протекле 34 године радио укупно 26 сати.

-Нова седишта на које смо посебно поносни су такође производ наше упорности и помоћи која нам је пружена од стране оснивача. Она која су нас до сада верно служила, живе и даље свој живот. Двема месним заједницама, Пољани и Живици, поклонили смо их да и они обогате свој простор, а значајан део седишта из велике сале на лицитацији је успешно продат и он ће свој сценски живот наставити у једном другом дому културе. Ето, то је оно што смо задали себи као задатак и урадили, а надамо се да ће, као што смо ми наследили неке успехе наших претходника, ово бити мотив за оне који дођу после нас, рекао је Ивић и упутио речи захвалности колективу на чијем се челу налази и челним људима Града Пожаревца.

Пожаревачка публика била је у прилица да по отварању нове сале ужива у целовечерњем концерту Градског фолклорног ансамбла народних игара и песама, Чеде Марковића и Јелене Броћић, а у програму су наступили и вокални солиста Љубица Миладиновић и глумац Синиша Станковић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content