2018-04-10T15:25:12+02:00 10. априла, 2018. 15:08 |

У ПОЖАРЕВАЧКОМ ГРАДСКОМ ЗДАЊУ: Пријем за КУД-ове са Косова и из Румуније

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је у градском здању, у уторак, 10. априла, организовао пријем за чланове културно – уметничких друштава са Косова и Метохије и из Румуније, који су током Ускршњег етно фестивала боравили у Пољани.

 


Спасовићева жеља била је да гостима, осим обиласка града, представи и пожаревачку градску кућу која је за све пријатеље, родбину и комшије са нашег Косова и Метохије, увек отворена.

-Тешка времена која један народ проживљава, а која ви понајвише осећате на својим плећима, лакше се подносе када се своји држе заједно, делећи ту велику тугу коју имамо. Желим да знате да је Пожаревац на услузи својој браћи у јужној српској покрајини. Ту смо и да покушамо да вам радосним данима, какви су ови након Васкрса, скренемо мало мисли са тешкоћа које имате и жртве коју прихватате на себе зарад опстанка Србије на њеном вековном огњишту. Осећајте се пријатно овде и понесите својој кући најлепше утиске из Пожаревца, а када јој будете кренули пренесите поздраве нашем народу на нашем Косову и Метохији уз једну поруку. Поруку да правда не може вечно бити понижавана и да ћемо тај дан њеног тријумфа на Косову, када осване, и ми овде заједно са читавом Србијом славити, рекао је градоначелник Пожаревца.

Након обраћања првог човека локалне самоуправе, уследила је размена поклона.