У организацији Спортског центра Пожаревац, а под покровитељством Града Пожаревца, у недељу, 15. јануара, одржан је Сајам борилачких вештина у Хали спортова.

Овај јединствени спортски догађај је као претечу имао Вече борилачких вештина које је ова установа већ раније организовала, а овога пута је и додала неколико елемената. У холу Спортског центра  Пожаревац приказана је изложба фотографија свих клубова учесника, њихових историјата и детаља са такмичења на којима су учествовали.

Мијатовић, Јовић и Јовић

Још једна разлика између ова два догађаја је и та што су, по први пут, посетиоци могли да тренирају са члановима клуба на борилиштима која су била формирана за ову прилику у Хали спортова.

Сајам борилачких вештина је отворио члан Градског већа Пожаревца Милан Јовић, који је све присутне поздравио и пожелео им да се током програма и лично увере у вештине клубова борилачких спортова са територије града. Сајму борилачких спортова присуствовао је и председник градске Скупштине Предраг Мијатовић.

Након свечаног отварања и дефилеа клубова – учесника, одата је пошта недавно преминулом спортисти и спортском раднику, новинару и публицисти Радету Сандићу, дугогодишњем сараднику медијске куће “Реч народа”.

Иначе, своје умеће на борилиштима Хале спортова присутним посетиоцима деминстрирали су Кик бокс клуб „Борац 012“, Клуб бразилске џиуџице „East Yone Vin“, Џиуџица клуб „Костолац Вин“, Карате клуб „Камиказе“, Борилачки центар „Кнез Милош“, Карате клуб „Железничар“, Спортско џудо удружење „Пожаревац“, Wing chun Кунг Фу клуб „Пожаревац“, Боксерски клуб „Млади радник“, Карате клуб „Млади радник“, Аикидо Дојо Даитокан клуб „Пожаревац“, Џудо клуб „Бамби Млади радник“, Кик бокс клуб „Мара кардио Пожаревац“, Карате клуб „Пожаревац 92“ и Школа борилачких вештина „Шинбукан“, односно „Џиу-џицу клуб Пожаревац“.

Сам догађај је изазвао велику пажњу Пожаревљана и доказао да претходна масовна посета турнира и такмичења борилачких спортова у Спортском центру Пожаревац није случајност.

С. С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content