У Пожаревцу се 10. и 11. септембра, у Градској управи организују Дани повереника. Скуп се одржава у оквиру пројекта „Јачање капацитета повереника“, који повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности већ трећу годину реализује уз подршку Краљевине Норвешке.
Реч је о дводневној обуци грађана и запослених у органима јавне власти, цивилном сектору, медијима и различитим организацијама и институцијама. Циљ је да се стекну основна или надограде постојећа знања о праву на приступ информацијама од јавног значаја, праву на заштиту података о личности, као и да се ближе упознају са радом институције повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.
Дане повереника отворили су Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца и Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.


Учесници дводневног скупа у Пожаревцу имају прилику да о правима и обавезама које произилазе из Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности, разговарају са сарадницима повереника и другим еминентним стручњацима из области слободног приступа информацијама и заштите података о личности. Осим тога, моћи ће да се ближе упознају са институцијом повереника и да се кроз практичне примере и најзанимљивије случајеве упознају са праксом у примени два закона која повереник штити.
До сада, Дани повереника осим у Пожаревцу, организовани су и у Новом Пазару, Шапцу, Зрењанину и Врању.

Share.

Comments are closed.

Skip to content