2019-05-17T19:55:19+02:00 17. маја, 2019. 19:51 |

У Пожаревцу: 108 година Предшколске установе „Љубица Вребалов“

Предшколска установа „Љубица Вребалов“ Пожаревац  данас је у Центру за културу  уз свечану академију прославила Дан установе, 108 година постојања.

Након заједничког извођења химне запослених  и деце из вртића „Бамби“, присутнима се обратила в.д. директора Тања Лончар која је истакла да ПУ „Љубица Вребалов“  красе  добри васпитачи богати идејама, спремни за сваки труд којим настају вредна дела.

Taња Лончар

-Наша  установа обележава 108 година посотојања. То је број година који овој установи даје право да се похвали својом традицијом, постигнућима, искуством, а пре свега непролазним детињством. Тужно је радост радовати сам, зато хвала вам зато што сте дошли да радост поделите са нама. Ваше присутво је знак да смо на правом путу, а тај пут се зове рад са децом кроз пријатељство, сарадњу, солидарност, хуманост и традицију, рекла Лончар.

Она је  том приликом истакла да је визија да вртић постане доступан сваком детету у Пожаревцу, Костолцу и околним насељима и да се заједничким снагама створе што бољи услови за срећно одрастање и  развој сваког детета.

Бојан Илић

Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца истакао је да ПУ „Љубица Вребалов“ постоји више од века и да је  за то време успела да усмери  хиљаде и хиљаде малишана на прави пут и испрати их  у школу спремне на нове изазове.

-Понекад се у образовном систему, али и међу самим грађанима, заборави значај предшколског образовања и више се пажње придаје основном, средњем и високом образовању.Често заборавимо колико је важан и посебан тренутак у животу сваког детета када се по први пут одваја на неколико сати од својих родитеља и прикључује групи деце са којима је равноправан. Верујем да ће се многи у овој сали сложити да само запослени у вртићима знају колико суза се пролије првих дана када се примају нове групе. У тим тренуцима утеха васпитачица, као и осмех других запослених,  од непроцењивог су значаја, рекао је Илић.

Дан установе био је прилика да малишани из ПУ „Љубица Вребалов“ покажу шта знају кроз културно -уметнички програм  који су припремили са својим васпитачицама.

                                                                                                                                                     И.Р.