Од 23. до 30. септембра у граду Пожаревцу се, у оквиру Европске недеље спорта коју организује Олимпијски комитет Србије, под покровитељством Европске комисије, одржава манифестација под називом Спортски изазов. 

 

Милан Јовић, Ана Миљанић и Томица Стојановић

-Овај програм спроводи се у 40 држава Европе и у њему учествује више од 80.000.000 људи, рекао је између осталог члан Градског већа Милан Јовић на конференцији за медије на којој су најављене предстојеће активности у оквиру ове спортске манифестације.

вом приликом осврнуо бих се и на вишегодишњу успешну сарадњу Града Пожаревца и Олимпијског комитета Србије. Кроз реализацију овог програма, Пожаревцу ће се отворити многа врата за имплементацију других пројеката у граду, нагласио је Јовић.

РАЗНОВРСТАН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Организатор Спортског изазова је пожаревачки Спортски центар. Директор Томица Стојановић напоменуо је да је Пожаревац један од десет градова у Србији у коме се ове године обележава Европска недеља спорта.

-За ову прилику припремљено је 20 спортских изазова. Након званичног отварања манифестације, за 23. септембар планирано је и отварање дуго очекиваног Атлетског стадиона. Тога дана биће организована и промоција Школице спорта намењене свим предшколцима, а одржаће се и јавни час атлетике, најавио је директор Спортског центра.

Други дан манифестације резервисан је за спортске центре и теретане у граду који ће бити отворени за грађане. У сарадњи са Коњичким друштвом “Кнез Михаило” организоваће се час јахања намењен најмлађим суграђанима, док ће се на градском хиподрому, иза трибина, одржати Ноћ фитнеса и рекреације. Своје програме, на овом простору представиће четири фитнес клуба.

У оквиру овогодишњег Спортског изазова организоваће се и активности посвећене пензионерима и промоцији фудбала. Такође, на програму је и радионица правилног и здравог начина живота, одржаће се тренинг са децом са сметњама у развоју и јавни час гимнастике у Костолцу. Између осталог планиране су и промоције одбојке, кошарке, рукомета, борилачких вештина, али и изложба фотографија посвећена историји спорта у Пожаревцу. У случају кише, сви програми организоваће се у Спортској хали у Пожаревцу.

 

Пут правих вредности

Европска недеља спорта у Пожаревцу, 30. септембра завршава се изложбом “Пут правих вредности” у Градској галерији на Старом корзоу у оквиру које ће бити изложени сви реквизити и спортска опрема коју су српски олимпијци користили од педесетих година, па све до данас. Изложба ће трајати две седмице.

Ана Миљанић, народна посланица и промотерка Спортског изазова напоменула је да се град Пожаревац много пута до сада доказао у организацији оваквих и сличних манифестација и догађаја међу којима су Олимпијска стаза, Олимпијски час и Скупштина Олимпијског комитета.

оком трајања Европске недеље спорта у Пожаревцу ће се на различитим локацијама у граду спровести бројне активности. Позивам грађане да се прикључе овој манифестацији и на тај начин подрже промоцију спорта и здравих стилова живота, поручила је Миљанић. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content