Предшколска установа „Љубица Вребалов“  из Пожаревца  и Удружење васпитача Браничевског округа „Васпитач плус“ у  четвртак и петак, у Пожаревцу, организују  16. међународни Фестивал традиционалних игара и модерног плеса.

На Фестивалу ће учествовати преко 300 деце са својим васпитачима. Ове године у Пожаревац долазе малишани  из Брчког, Пљеваља, Бањалуке, Звечана, Косовске Митровице, Новог Пазара, Врања, Љига, Лајковца, Смедеревске Паланке, Смедерева, Велике Плане и општина Браничевског округа, Кучева, Петровца на Млави, Малог Црнића, Великог Градишта, Жагубице.

Тања Лончар, в.д. директора ПУ „Љубица Вребалов“, истакла је да је од пре две године Фестивал  у туристичком програму града Пожаревца.

-Двадесет и осам тачака биће приказано у категоријама традиционалних игра и модерног плеса. Игре и кореографије прате деца пожаревачких вртића, васпитачи, родитељи, гости фестивала и стручни жири састављен од еминентних стручњака из света музике, плеса и традиционалних игара, рекла је Лончар истакавши да је добробит овог фестивала афирмација деце, промовисање Пожаревца, социјализација, као и развијање културно-уметничких активности.

-Фестивал је  заузео значајно место на пожаревачкој културној сцени, негује дечији свет, доприноси очувању и развоју дечије игре, афирмацији професије и предшколске делатности, рекла је Лончар.

Ана Штерјоска, представница Удружења васпитача Браничевског округа „Васпитач плус“, истакла је да ће деца и њихови васпитачи који долазе из других крајева у Пожаревац бити смештени у вртићима, те да ће се традиционална манифестација предшколаца ПУ „Љубица Вребалов“,  „Балонијада“ одржати 6. јуна на Стадиону малих спортова у Пожаревцу.

 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content