2017-09-29T14:54:09+02:00 29. септембра, 2017. 14:49 |

У Пожаревцу: Градња Стоп-шопа од октобра

ПОЖАРЕВАЦ: ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА ЗА ТРИ ДАНА

 

После двадесет година

прва директна инвестиција

 

Спасовић, Бојић и Караџић: Очекује се 300 радних места

„Стоп шоп“ у Пожаревцу градиће се од октобра, са планираним завршетком прве фазе радова до априла идуће године, како је представник ове компаније најавио данас након што му је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић уручио грађевинску дозволу, издату за само три дана.   

Испред Стоп – шопа Бранимир Бојић је истакао да је се по добијању грађевинске дозволе практично можемо најавити почетак изградње током октобра. Тада ће грађани Пожаревца коначно бити у прилици да у свом граду купују препознатљиве робне марке.

– Пожаревац и Браничевски округ смо препознали као средину са великим потенцијалом и ово ће бити наш пети објекат у Србији. Иначе, у ретко ком граду смо имали овако добру пословну сарадњу и потпуно разумевање од стране градоначеника и читавог његовог тима за процедуре и долазак нас као страног инвеститора.

Градоначелник Спасовић, је указао на то да је Пожаревац након 20 година чекања и разних обећања, дочеко овакву директну инвестицију вредну близу 10 милиона евра, и додао:

– У првој фази биће изграђено 7.000 квадратних метара ритејл парка, а уверен сам да ће доћи и до друге фазе, јер наш Град има потенцијала. Захваљујући овој инвестицији биће упошљено 300 Пожаревљана. Подсећам да је скоро била додела подстицајних средстава предузећу „Дипром“, које ће захваљујући закљученом уговором са Стоп – шопом запослити око 30 лица. Наш економски програм за подстицај, заједно са директним инвестицијама, већ дају видљиве ефекте и резултате.

Уручењу грађевинске дозволе присуствовао је и менаџер Града Пожаревца Митар Караџић.

Д. Д.