Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Пореском полицијом и надлежним јавним тужилаштвима, спровели су више појединачних акција у циљу спречавања привредног криминала и корупције.

          У склопу ових акција на територији Зајечара, Јагодине, Панчева, Пожаревца, Смедерева, Суботице, Ужица и Чачака ухапшено је 19 особа због постојања основа сумње да су у периоду од 2012. године до данас извршили више кривичних дела, а против још 75 особа широм Србије поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Они се сумњиче да су буџету Републике Србије, јавним предузећима и другим привредним субјектима и физичким лицима нанели штету од око 1.100.000 евра.

        Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су В.М. (1976) из Пожаревца, радницу Предузећа за путеве Пожаревац која уједно обавља и послове у синдикату овог предузећа, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело проневера.

     Сумња се да је она, у периоду од 2015. до 2018. године, неоснованим подизањем готовине са рачуна синдиката и пребацивањем новчаних средстава на своје текуће рачуне противправно присвојила 2.226.315 динара.

Такође, њој је у наведеном периоду преко синдиката предузећа испоручен угаљ укупне вредности од 220.246 динара, за који није измирила дуговања лажно приказујући у књиговодственој документацији синдиката да нема дуг за преузети угаљ.

   На овај начин она је, како се сумња, себи прибавила противправну имовинску корист у износу од  2.446.551 динара, за колико је оштетила синдикат.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведена Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

              У Пожаревцу је по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, ухапшен и А.П. (1989) из Пожаревца, због постојања  основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање новца.

           Он се сумњичи да је у ноћи између 15. и 16. јуна ове године, претходно набављене три лажне новчанице у апоенима од по 100 евра, ставио у оптицај у једном објекту за приређивање игара на срећу у Пожаревцу и тако га оштетио за 36.000 динара.

     Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву бити спроведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content