Традиција поделе поклон пакета Града Пожаревца ђацима првацима у свим основним школама није изостала ни ове године, те је овог септембра обрадовано 660 школараца који су по први пут сели у школске клупе. За ову намену Град је издвојио милион динара.

Школарцима у Основној школи „Свети Сава“ пакете су уручили градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за образовање др Горан Несторовић, уз жеље за срећним и успешним почетком нове школске године.

-Град Пожаревац активно учествује у области образовања и просвете и поред ових активности имамо и низ других мера које спроводимо као помоћ породици. Такође, бројним инвестицијама трудимо се да створимо што боље услове за ученике и просветаре. На недовном Сајму у Зрењанину освојили смо завидно пето место по мерама које спроводимо као помоћ породици са децом, рекао је Павловић.

Директорка ОШ „Свети Сава“ Маргарета Секуловић исказала је захвалност Граду Пожаревцу на пакетима за прваке, нагласиви да је овај знак пажње измамио велике осмехе најмлађим ученицима, којих ове године има 64.

Поклоне малишанима у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ уручили су председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и заменик градоначелника Славиша Алексић.

Према речима председника локалног парламента, у оваквим тренуцима врло је важно деци пружити подршку, што Град свакако и чини.

-Ово је само једна од бројних акција у оквиру којих локална самоуправа улаже у развој образовања деце. Од овог тренутка за све њих почиње једна нова животна етапа, испуњена знањем и новим пријатељствима, поручио је Мијатовић.

Град ће наставити са организацијом оваквих и сличних активности како у предшколском, тако и у основношколском образовању, најавио је заменик градоначелника Славиша Алексић.

Директорка Школе Ивана Јоксимовић захвалила се донатору, у овом случају Граду Пожаревцу на поклонима којих је ове школске године 135.

Поклон пакете градски градски функционери поделили су и у осталим основним школама.

                                                                                                       М.П и Д.Динић

                                                                                                                       

Share.

Comments are closed.

Skip to content