2020-11-10T23:43:46+01:00 10. новембра, 2020. 18:21 |

У Пожаревцу: Награде ђацима генерације

Осмог новембра  у градовима широм Србије обележен је Дан просветних радника. Ове године, због неповољне епидемиолошке ситуације, свечаност поводом обележавања овог датума и доделе признања најуспешнијим учитељима, наставницима и професорима је изостала.


Уместо тога у градском здању је, овим поводом, организована конференција за медије којој су присуствовали градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за образовање Томица Стојановић.

Честитајући просветарима њихов дан Павловић им се захвалио на досадашњем раду у доба пандемије и истакао да је ове године установљена посебна награда за  ђаке генерације.

-Просвета је показала да може радити и знање пренети на ученике и у најтежим условима. Од пре месец дана Град Пожаревац донео је још једну у низу одлука која се односи на новчано награђивање ученика генерације од по 50.000 динара. Пратићемо епидемиолошку ситуацију и уколико се буду стекли услови, свечану доделу ових награда организујемо на Дан Светог Саве, 27. јануара наредне године, рекао је Павловић и додао да ће осим награда ученицима на више локација у граду бити постављени билборди са портретима ђака генерације 2019/2020. под називом „Они су понос Пожаревца“.

Дан просветних радника слави се 8. новембра, дана када је 1787. године рођен Вук Стефановић Караџић, просветитељ и реформатор српског језика.