Данас је у холу Центра за културу  у Пожаревцу настављена акција доделе ауто седишта за новорођенчад на територији Града Пожаревца и Градске општине Костолац. Данас је подељено око 90 ауто седишта.

Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца, честитао је родитељима на приновама, а најмлађим суграђанима пожелео лепу будућност у Пожаревцу.

-Локална самоуправа Пожаревца труди се да на најбољи начин осигура безбедност у саобраћају. У буџету за 2019. годину  такође смо определи 2 милиона и 600 хиљада динара за ауто-седишта, рекао је Илић подсетивши да 30 процената од новчаних казни за саобраћајне прекршаје иде у буџет града на територији на којој је начињен прекршај, а 70 посто у буџет Владе Републике Србије.

-Од тог новца преко Савета за безбедност побољшавамо безбедност свих учесника у саобраћају, како пешака тако и возила, те је  19 милиона динара утрошено за вертикалну, и хоризонталну сигнализацију, санацију црних тачака и постављања гумених лежећих полицајаца, рекао је Илић.

Драган  Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја Пожаревац, истакао је да је акција поделе ауто-седишта почела пре три године .

-Савет за безбедност саобраћаја је пре три године сагледавајући разне статистичке податке уочио да врло мали број корисника, чак 70 посто учесника у саобраћају није користило ауто-седишта.  Након тога предложено је да се на територији Пожаревца рачунајући и Градску општину Костолац, сваком новорођеном детету поклони седиште, са чиме се Градска управа Пожаревца сложила, рекао је Станојевић, али нагласио да је  уочено да се и након доделе ауто седишта, она и даље мало користе. Из тог разлога у сарадњи данас је родитељима одржано  стручно предавање о коришћењу ауто-седишта, приликом кога је указано на безбедност превожења деце.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content