У Центру за културу Пожаревац настављена је акција бесплатне поделе ауто седишта пожаревачким породицама  новорођених беба у 2020. и 2021. години. Подељено је око 100 ауто седишта и одржано је предавање на тему безбедности у саобраћају.

Предавање је отворио  Предраг Мијатовић председник Скупштине Пожаревац и члан Савета за безбедност саобраћаја  Града који је истакао да  овај догађај има за циљ подизање нивоа безбедности у саобраћају.

 – Додела ауто седишта за наше најмлађе суграђане још једна је ставка у стратегији локалне самоуправе да смањи број незгода на путевима који териториално припадају нашем граду, али и шире. Безбедност деце у саобраћају, било да су у возилу или су пешаци, јесте наш врхунски приоритет, али није једини правац којем, у овој области, тежимо, рекао је Мијатовић подсетивши да је осим више од две хиљаде подељених  седишта, Град уложено у уградњу брзинометара за упозорење прекорачења брзине, санацију тротоара широм града и опрему за саобраћајну полицију.

– Посебно смо поносни на уређење безбедносних зона око школских објеката, где смо већ реализовали 11 од укупно 21 пројекта. Уз све ово, много пажње полажемо и на едукацију учесника у саобраћају, како најмлађих, тако и оних старијих, а едукација за правилну употребу ауто седишта је једна од њих, рекао је Мијатовић.

Маријана Јовановић дипломирани инжењер саобраћаја, родитељима је одржала предавање како се правилно користи и монтира  ауто седиште. Том приликом приказани су и примери добре и лоше праксе коришћењ ауто седишта. 

Аутоседишта уручили су председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и заменик председника Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content