У холу Центра за културу у Пожаревцу  данас је настављена акција доделе ауто седишта за новорођенчад на територији Града Пожаревца.  Родитељима нових Пожаревљана подељено је 140 ауто седишта.

Седишта је уручио градоначелник Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да је од 2017. године уручено преко хиљаду ауто седишта. Он је подвукао значај едукације и подсетио да се трећина новца од наплаћених саобраћајних прекршаја користи  за повећавање безбедности у саобраћају.

-Ове године је око 21 милион динара уложен у куповину ауто седишта  и  рехабилитацију тротоара и делова пута, односно безбедност саобраћаја, рекао је Спасовић.

Драган  Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја  Града, истакао је да се радио о   хуманој акцији која умногоме доприноси повећању безбедности деце у саобраћају, јер је доказано да се 70 процената мале деце превози на небезбедан начин. Он је додао да ће се од сада  ауто седишта додељивати квартално, четири пута годишње.                                                                                                           И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content