2019-09-29T22:43:03+02:00 29. септембра, 2019. 22:43 |

У Пожаревцу обележено 180 година локалне управе

Пожаревачка локална самоуправа обележила је 180 рођендан. Овим поводом, на свечаном пријему, окупили су се запослени у градској управи на челу са градоначелником и председником Скупштине Града.

Градску управу овим поводом посетио је и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, а у свечаним салонима града нашли су се и чланови Градског већа и руководства Градске општине Костолац, као и директори јавних предузећа и установа, представници војске, полиције, судства и Српске православне цркве.

Присутне је најпре поздравио градоначелник Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да сложен систем управе, какав захтева Град Пожаревац, изискује много напора и умећа.

-Сваки дан је нови велики изазов коме треба одговорити и у коме треба решавати свакодневне, али и мислити и о дугорочним проблемима. Од Милоша Обреновића и његовог устројства Пожаревца као места са свим елементима града, па до данашњих дана, посао Градске управе бивао је све обимнији и комплекснији. Запослени у администрацији морали су и морају да прате све измене закона и прописа, буду у току са новим и начинима функционисања локалне самоуправе, што укључује  њену модернизацију и дигитализацију. Све то доводи до побољшања квалитета услуга које пружамо грађанима, али и даје адекватан одговор на захтевно функционисање јавних предузећа и установа, рекао је Спасовић напомињући да су под  кровом Начелства радили  многи Пожаревљани, у оквиру различитих система и државних уређења.

Начелник Градске управе Александар Симоновић подвукао је да је Пожаревац последњих година почео да се развија убрзаним корацима, а  те кораке су праве сви запослени у Градској управи.

-Спровођење идеја, пројеката, конкурса, издавање дозвола, брига о јавним предузећима, установама, али и грађанима је посао који не може да се спроведе без Градске управе, односно људи запослених у њој. Када грађани виде неки нови трг, саобраћајницу, нови производни погон или успешну манифестацију, требају знати да је у њихову реализацију укључен рад сваког запосленог у Градској управи. Грађани, наши послодавци, са правом реагују и критикују када дође до пропуста и то јесте природно. Ипак, искористио бих ову прилику да истакнем много оних ситуација када запослени Градске управе, обављајући свој посао професионално, спречавају проблеме, у ходу их отклањају и тиме свакодневно дају допринос  који често остаје скривен од очију јавности, рекао је Симоновић.

Присутне је поздравио и Бојан Стевић, државни секретар у Министарству државне и локалне самоуправе, честитавши локалној самоуправи и грађанима Пожаревца овај дан. Он је додао да се у управи Града Пожаревца доста ради  на едукацији 218 запослених, али и дигитализацији процеса рада.

Опширније у недељнику „Реч  народа“

                                            И.Р.