Поводом предстојећих 16. Аматерских глумачких свечаности “Миливојев штап и шешир”, које се у Пожаревцу одржавају у периоду од 24. фебруара до 1. марта, у пожаревачком Центру за културу данас је организована конференција за медије на којој су се јавности обратили директорка Галина Павленко Перић и уредник програма Александар Лукић.

      Галина Павленко Перић и Александар Лукић

Овогодишња смотра посвећена популарном позоришном и филмском глумцу Миливоју Живановићу, према речима Галине Павленко Перић, отпочеће представом  “Каролина Нојбер” у извођењу костолачког Позоришта “Кастелум” из Костолца. Друге вечери фестивала, публици ће се представити Позориште “Крик” из Крагујевца позоришном представом “Посета старе даме”. 

Према одлуци селектора Александра Лукића и Бојана Николића, на репертоару су још и “Пиџама за шесторо” јагодинског Градског позоришта, затим представа “Уморни” Позоришта “Миливоје Живановић” пожаревачког ЦЗК,  позоришни комад “Хамелн” у извођењу Академског позоришта СКЦ Крагујевац и представа “Силвија” Милановачког позоришта.

-По традицији, глумац вечери добија на дар Миливојев штап, а из круга вечерњих добитника, најбољи глумац фестивала добиће и Миливојев шешир. Последње вечери глумачких свечаности, након проглашења најбољег глумца, у част победника биће изведена најбоља представа на фестивалу “Живка Матић”, овога пута позоришни комад  ” Протуве пију чај” Театра “Ресава“ ЦЗК Деспотовац, истакла је Павленко Перић, напоменувши да све представе почињу од 20 часова.

Карте (појединчано 300 динара, комплет 1.470 динара) се већ од данас могу купити на билетарници пожаревачког Центра за културу.

Уредник програма Александар Лукић истакао је да су се приликом одабира овогодишњег програма фестивала, селектори руководили да се на репертоару нађу представе које ће обухватити два поетичка правца – озбиљне теме, али и горки смех у оквиру кога ће се откључавати многа питања.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content