2020-02-03T12:28:06+01:00 3. фебруара, 2020. 12:28 |

У Пожаревцу основано Удружење „Solidarnost online“

„Има нас!“

У Пожаревцу је одржана оснивачка Скупштина Удружења „Solidarnost Online“. Скуп је одржан под двозначним слоганом „Има нас!“ који на једну страну ставља оне којима је хуманитарна помоћ потребна а са друге оне који ће у оквиру удружења – помагати.

Овом приликом усвојен је Статут а конституишући органе, присутни су за чланове Управног одбора изабрали Дарка Петровића,Зорана Ђокића-Леку, Анђелку Алмажан, Жарка Нинковића,Ану Петровић и Милицу Ђорђевић док је за председника Удружења „Solidarnost Online“ Пожаревац изабран Слободан Васић, (на слици)  новинар и власник „Браво“ радија који је минулих неколико година иницирао, и уз помоћ једног броја суграђана , реализовао један број хуманитраних акција.

– Основи циљеви Удружења су  деловање на плану свих хуманитарних активности у циљу помоћи угроженим и маргинализованим групама, организовање и реализација пројеката пружања хуманитарне помоћи и програма за угрожене категорије становништва, организовање хуманитарних акција путем интернета ради помоћи финаијски угроженим тешко болесним лицима кроз пружање материјалних и нематеријалних добара, организовање културних активности и реализација различитих видова пројеката из области културе као и социјалне заштите, рекао нам је Васић, који потсећа да је Удружење делом основано захваљујући Фејсбук групи „Pozarevac Online” чији чланови су се редовно укључивали у досадашњи хумани рад.

Ангажовање Удружења „Solidarnost Online“ у први план ставља прикупљање средстава и материјала за санацију стамбених објеката вишечлано социјално угрожених породица. Уз овај облик помоћи, чланови ће угроженима помагати храном, огревом, средствима за хигијену, кућним апаратима и слично, а као једна од битних ставки је прикуппљање средстава и робе за новогодишње пакетиће и њихова подела деци из социјално угрожених породица, што су, заправо,  ови хумани људи и радили последњих година.

В.Винкић