Свечаним пресецањем врпце, у самом центру града, нови Туристички информативни  центар у Пожаревцу отворио је врата за све оне који ће Пожаревац посећивати. Туристи ће у новом простору моћи да добију информације о туристичкој понуди града Пожаревца и околине, али и да купе аутентичне сувенире овог краја.

На овом месту у центру града, код кружног тока, туристи могу да  добију све информације о смештајним капацитетима, ресторанима у граду , али и о гастрономским специјалитетима које могу у околини да испробају. Такође, могу се инфомисати о културно-историјским споменицима, музејима, културним догађајима и забавним садржајима у граду, као и о најатрактивнијим природним лепотама у непосредној околини.

Марија Лабовић директорка Туристичке организације Србије, истакла је да јој је изузетно драго што се врата Туристичког информативног центара у Пожаревцу отварају  након добијања награде „Туристички цвет“ који је Пожаревцу додељен за организацију најбоље манифестације у 2018. години,  Љубичевске коњичке игре.

-Мислим да ће овај Туристички информативни центар омогућити туристима да добију више информација и идеја како могу да проведу своје време у Пожаревцу и околини. Надам се да ћемо у наредном периоду имати још већи број туриста који ће овде доћи, уживати и врло радо поново се вратити, рекла је Лабовић

Бојан Илић, председник Скупшине Пожаревца, истакао је да је град добио обједињен простор у коме могу да се пронађу све информације везане за туристичку понуду.

– Новина је да ће туристи у Туристичком информативном центару моћи путем интернет апликација као што је  „google map“ да добију јединствену туристичку понуду града Пожаревца и шире околине. Част и обавеза је што смо добили „Туристички цвет“ од Туристичке организације Србије, да у наредном периоду још више радимо на развоју туризма у нашем крају. Желимо да развијемо и остале капацитете Пожаревца, као што су паркови, Галерија, Музеј, Чачалица, Виминацијум и средњовековни манастири . Сигуран сам да ћемо са једним оваквим  Центром привући већи број туриста, рекао је Илић.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content