Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац започело је послове на замени и монтажи аутобуских „смарт“ стајалишта.

Директорка Верица Савић

Протеклог викенда постављено је у Улици Чеде Васовића, испред „бетоњерке“. Директорка овог предузећа Верица Савић најављује да је у наредном периоду планирана монтажа на још неколико локација:

– „Смарт стајалишта“ планирана су у Поречкој улици, на спољњем перону аутобуске станице у Пожаревцу, потом, у Ратарској улици, преко пута Основне школе „Вук Караџић“, у дворишту Месне заједнице Бурјан. Планирано је и у Улици Пожаревачког партизанског одреда, испред укрштања са Улицом Цане Бабовић у Пожаревцу, потом, у Улици Братства и јединства испред Опште болнице у Пожаревцу, у Месној заједници Забела, на државном путу II реда, број 371 – издвојени паркинг код спортских терена. У Костолцу ће бити постављено у Улици Боже Димитријевић, код парка.

Аутобуске надстрешнице прилагођене су особама са инвалидитетом, поседују испис основних информација на Брајевом писму за слепа и слабовида лица.

Свако аутобуско „смарт“ стајалиште поседује два соларна панела на крову, гел батерија, лед осветљење, просветљену инфо таблу, WI-FI, USB конектор,  бежични пуњач за мобилне телефоне, паник тастер и одштампани сезонски ред вожње.

У каснијој фази експлоатације, предвиђа се уградња видео надзора на сваком монтираном стајалишту.

– Замену и монтажу аутобуских „смарт стајалишта“ радимо с циљем да допринесемо побољшању услова живота на територији Града Пожаревца, са акцентом на томе да се посвети пажња најосетљивијим категоријама, деци и пензионерима. Реализујемо је у складу са годишњим планом пословања Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Пожаревац за 2024. годину. Верујемо да ће бити од значајне користи суграђанима, истиче директорка Савић.

А. М.

Share.
Leave A Reply

Skip to content