2021-02-28T13:46:27+01:00 28. фебруара, 2021. 13:46 |

У Пожаревцу: Победила кошарка у колицима

Град Пожаревац је данас домаћин кола Прве лиге Србије у кошарци у колицима. На овом турниру који се по први пут одржава у Спортском центру Пожаревац учествују три екипе: „Деспот“ из Београда, као домаћин, „Наис“ из Ниша и „Бијељина“ из истоименог града у Републици Српској.

Иницијатори одржавања турнира су одборница Скупштине града Пожаревца Марија Раденковић и председник и тренер ККК „Деспот“ Никола Ђурђевић, који  истичу да је циљ одржавања оваквих манифестација ширење спортске инклузије и свести о инклузивним вредностима.

Турнир је свечано отворио градоначелник Пожаревца Саша Павловић подсетивши да Град Пожаревац годинама уназад кроз своје локалне планове и локалне активности помаже особама са инвалидитетом.

-Изузетно ми је драго што смо као један вид помоћи вама, управо домаћини једног оваквог такмичења. Са уживањем ћу посматрати данас ово такмичење, а екипама желим фер и коректну борбу и да најбољи победе. Наравно, и наредних година са задовољством ћемо бити домаћини овог турнира, казао је Павловић.

Члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић истиче да се турнири у оквиру Прве лиге Србије у кошарци у колицима одржавају у градовима широм Србије и да ће Пожаревац од сада бити један од тих градова.

-Идеја је да се особе са инвалидитетом мотивишу и у другим градовима Србије оснују нове клубове. Овај параолимпијски спорт однедавно је заживео у нашој земљи, а у току је друга сезона такмичења од када је лига формирана, рекао је Јовић.

Овом приликом захвалнице за помоћ у организацији турнира и промоцију спортске инклузије, капитен ККК „Деспот“ Немања Вукашиновић уручио је Саши Павловићу, градоначелнику Пожаревца, Ани Миљанић, народној посланици, Предрагу Мијатовићу, председнику Скупштине града Пожаревца, Марији Раденковић, одборници градске Скупштине, Милану Јовићу, члану Градског већа, Спортском савезу Града Пожаревца и Марији Трнавац, директорки Спортског центра Пожаревац.

Такмичењу које због епидемиолошке ситуације се одржава без публике присуствује и Владимир Кузмановић, председник Савеза кошаркаша у колицима Србије.

                                                                                                                                        Д.Динић