Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Србији, у циљу превенције ширења евентуалне инфекције. На терену су просветна и санитарна инспекција које надзиру школе у вези са препорученим мерама за одржавање хигијене.

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, као и у другим градским школама, почеле су да се примењују препоруке, а истакнуто је и обавештење за ученике. Директорка ОШ „Доситеј Обрадовић“ Ивана Јоксимовић каже да је појачано одржавање хигијене, чешће проветравање учионица и дезинфиковање клупа, подова, врата…

Ђаци упознати са препорукама

– Сви тоалети у школи имају  сапуне, а ученицима је пропоручено чешће прање руку. Придржавамо се свих препорука Министарства, треба превентивно деловати, али трудимо се да не изазивамо панику међу ђацима, рекла је Јоксимовић.

И у пожаревачким вртићима примењују се оштрије санитарне мере. Директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар истакла је да је појачано одржавање просторија, те да у вртићима постоје сва потребна средства за дезинфекцију. Вртићи за сада раде редовно, а само се скупови неће одржавати у периоду док трају препоручене мере.

Share.

Comments are closed.

Skip to content