У породилишту Опште болнице у Пожаревцу данас су уручени поклон пакети за бебе рођене у недељи Црвеног крста. Акцију „Пакетић за новорођену бебу“, као део борбе против беле куге, ова хуманитарна организација спроводи дужи низ година. Ове године током недеље Црвеног крста родило се 16 беба.

Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца, приликом посете породилишту Опште болнице у Пожаревцу истакао је да се град Пожаревац труди да различитим мерама популационе политике побољша наталитет у граду.

-Трудимо се да средствима из буџета, као и уз помоћ Републике Србије, побољшамо услове у граду и у Општој болници Пожаревац. Надам се да ће нас бити све више у Пожаревцу, рекао је Илић.

Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста, честитао је свим мамама на приновама и пожелео да и даље раде на проширењу породице, а новорођеним бебама  пуно среће, здравља и дуговечан живот.

Милутин Аврамовић, председник УО Црвеног крста Пожаревац, истакао је да је ово најлепша акција коју Црвени крст спроводи, те да је његова жеља да се тренд промени, да деце буде све више, а не све мање.

Данко Николић, директор Опште болнице у Пожаревцу, захвалио се Црвеном крсту и Граду на лепој акцији која траје годинама и подвукао да је општи тренд смањење броја беба, али  да се нада  да ће ове године бити  испуњен очекивани број од око 1000 беба за наш регион.

– На управи болнице је да створи што боље услове, омогући пријатнији боравак, да остане лепо сећање на боравак у породилишту, рекао је Николић.

Пакете који садрже све оно што је бебама неопходно у првим данима по рођењу, уручили су председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, секретар Црвеног крста Саша Обрадовић, председник УО ЦК Пожаревац Милутин Аврамовић и директор Опште болнице др Данко Николић.

И. Р.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content