2020-02-07T14:32:53+01:00 7. фебруара, 2020. 14:32 |

У Пожаревцу: Потписани уговори о стипендирању

 

 

У Пожаревцу су  потписани уговори о стипендирању из буџета 60 студената са територије Града. За још 10 студената биће расписан накнадни конкурс. Потписивању су, поред градоначелника Пожаревца Банета Спасовића, присуствовали и заменик градоначелника Саша Павловић, чланови Градског већа, као и студенти и њихови родитељи.

Ове године је из градског буџета за ове намене издвојено 7 милиона динара. Сваки стипендиста месечно ће добијати по 10 хиљада динара. Уговоре је са стипендистима потписао градоначелник Бане Спасовић.

Обраћајући се стипендистима он је истакао да су успеси које постижу на пољу образовања, за сваку похвалу њих самих, њихових породица, али и града у коме су рођени и где су начинили прве кораке у стицању знања.

-Наш град и наша земља, као и сви остали градови и државе, снажни су онолико колико су образовани и вредни њихови становници. То је разлог што Пожаревац, у времену пуном изазова за нашу земљу, не одустаје од својих приоритета, а то је улагање у будућност. Када је будућност у питању, локална самоуправа последњих година недвосмислено ставља знак једнакости између развоја просвете и улагања у сјајне младе умове. Оно што желимо да урадимо одмах, и што већ чинимо је да вас промовишемо у локалној заједници као непроцењиво благо. Сходно томе, сваке године повећавамо средства из градског буџета која усмеравамо у стипендије. Тако смо од 2015. године са 5 милиона дошли до данашњих 7 милиона динара и 70 стипендиста, рекао је Спасовић додајући да 10 хиљада динара, које ће студенти месечно добијати, није довољно за покриће трошкова студирања, али је свакако помоћ и вредан гест.

-Тих 10 хиљада динара месечно, издвојених из пореза свих Пожаревљана, њихова су порука да цене ваш напор уз молбу да знање уложите у Србију, како би она постала још боље место за живот, истакао је Спасовић који је свим стипендистима пожелео успешено студирање и подсетио их да ће њихово стечено знање и те како добро доћи Пожаревцу и Србији на путу њиховог даљег  развоја.