Комисија за реализацију мера енергетске санације објавила је прелиминарну листу привредних субјеката који ће учествовати у спровођењу мера енергетске санације  стамбених објеката на територији града Пожаревца. Од предвиђених седам мера на јавном конкурсу, привредни субјекти су конкурисали за само четири мере.

Највише заинтересованих фирми, укупно четири: „Храм 012“ и „Поимекс“ из Пожаревца, „Еуро ПВЦ“ из Рашке и „Сунце Маринковић“ из Крагујевца, пријавило се за реализацију прве мере, замену спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омоточа са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама за станове и куће.

За постављање и набавку материјала за термичку изолацију зидова и подова, као и изолацију испод кровног покривача, на прелиминарној листи се нашла само једна фирма „Јовић градња“ из Пожаревца.

За четврту меру, набавку и инсталацију котлова на природни гас или биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка), грејача простора, или замену постојећег грејача простора (котла или пећи), ефикаснијим, за породичне куће, станове и стамбене заједнице биће задужено предузеће ИГС „Флуид 012“ из Пожаревца.

Након истека рока за жалбу од 8 дана, када буде потврђена коначна листа фирми које ће спроводити енергетску санацију, биће расписан и конкурс за грађане.

Од руководиоца Одељења за комуналне делатности Градске управе Пожаревац Иване Перишић сазнајемо да се на конкурсу за преостале три мере, које се тичу уградње котлова на пелет, набавку и уградњу топлотних пумпи и пратеће инсталације грејног система, као и уградњу соларних панела, није јавило ни једно предузеће. Конкурс неће бити продужаван, нити ће се понављати, како би се изашло грађанима у сусрет и до краја године завршиле све мере санације. Са спровођењем мера енергетске санације наставиће се и наредне године.

                                                                                                            Д.Д.

Серијал текстова посвећених енергетској ефикасности суфинансира Град Пожаревац.

Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је подржао пројекат.

Share.

Comments are closed.

Skip to content