2021-06-03T14:10:08+02:00 2. јуна, 2021. 10:57 |

У Пожаревцу: Представљени туристички потенцијали Златибора

Туристичка организација Града Пожаревца била је домаћин Туристичкој организацији Златибора која је представила своју летњу понуду грађанима Пожаревца.

Катарина Чубрак, из Туристичке организације Златибора, рекла да је све спремно за још једну успешну туристичку сезону на Златибору.

-Туристима је на располагању разноврсна понуда, атракције, модерни хотели, квалитетан приватни смештај… Златибор је од давнина познат као ваздушна бања са пријатном климом, лековитом ружом ветрова, мирисима борова и цветних ливада, дугим шеталиштима. Овде су одлични услови за пешачење уређеним стазама, купање на отвореним купалиштима, камповање, спортске припреме, параглајдинг, планински бициклизам, јахање коња, вожњу квадова, стреличарство, рекла је Чубрак.

Од ове сезоне туристи могу уживати на обновљеном Краљевом тргу, поред језера у центру, у погледу из кабина најдуже панорамске гондоле која је спојила средиште планине са највишим врхом Торником. Голд гондола је посебна атракција, јер пружа незабораван доживљај током вожње изнад живописних златиборских пропланака и Рибничког језера. Ту су и добро познати локалитети: Стопића пећина, Каубојски град, Дино парк, Музеј „Старо село“ у Сирогојну, водопад у Гостиљу…

Она је додала да су цене смештаја на Златибору за свачији џеп, од врхунских хотела до приватних апартмана и сеоских домаћинства.

Директор  пожаревачке Туристичке организације Василије Балдић, истакао је да ће Пожаревац приказати своју понуду туристима на Златибору пред 58. Љубичевске коњичке игре.

И.Р.