2020-01-31T13:45:55+01:00 31. јануара, 2020. 13:45 |

У Пожаревцу : Проглашени најбољи спортисти у 2019. години

Медијска кућа  „Реч народа“ и Спортски савез Града Пожаревца, уз подршку Града Пожаревца, доделили су награде најбољим спортистима за 2019. годину.

Осим спортиста и њихових тренера, председника Скупштине Града Бојана Илића, заменика градоначелника Пожаревца Саше Павловића, свечаности је присуствовао и Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије, као и представници спортских савеза општина Кучево, Петровац и Велико Градиште.

Награде су ове године додељене спортским организацијама и клубовима, тренерима, младим спортистима, најбољим сениорима појединачно и екипно, а додељивали су их председник Скупштине града Бојан Илић,  заменик градоначелника Саша Павловић, председник Спортског савеза Града Златан Костић директорка „Реч народа“ Андријана Максимовић,  председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић и чланица Градског већа за спорт Ана Миљанић.

Најбоља млада екипа је јуниорска екипа КМФ „Пожаревац“, док су за изузетне спортске резултате и успехе заслужни и Џудо клуб „Бамби“ Пожаревац и Карате клуб „Млади радник“.

За најбољу, у категорији најбољих младих спортисткиња проглашена је Маша Рајић, а  похваљене су  Кристина Стојановић и Ања Арсић.

За најбољег младог спортису проглашен је Андрија Јовановић, док су за изузетне спортске резултате и успехе похваљени  Урош Убипарип и Василије Арсић.

Најбоља спортистикња је Марија Вуковић, а плакете су добиле Анђела Вукановић и Сара Миљковић. Најбољи спортиста је Никола Пековић, док су пажњу завредели и Милан Стевић и Александар Мишић.

За најбољу сениорску екипу проглашана је екипа  ОК „Млади радник“ из Пожаревац, а похваљени су и ПК „Бели орлови“ Пожаревац и ОСР „Смуђ“ Пожаревац.

Најбољи тренер је Саша Јоксимовић, док су за изузетне спортске резултате и успехе заслужни и Драган Ајдачић и Бобан Ивић.

Награду за животно дело у области спорта завредео је Душан Маровић , док је посебна награда за допринос спортском новинарству припала Радомиру Сандићу.

И.Р.

Фото: В. Милић

Детаљније о овом догађају читајте у наредном броју новина „Реч народа“.