2021-10-19T14:20:16+02:00 19. октобра, 2021. 14:20 |

У Пожаревцу: „Различито идентични“

У пожаревачком градском здању организован је свечани пријем за ученике и наставнике Основне школе „Свети Сава“, као и за ђаке образовних установа из Португала и Турске који у оквиру програма „Ерасмус +“, односно пројекта стратешког партнерства „Различито идентични“ однедавно бораве у Пожаревцу.

Гостима је добродошлицу пожелео члан Градског већа др Горан Несторовић који је изразио наду да ће ученици и наставници партерских градова кући понети лепе утиске из овог града и стећи нова познанства.

У реализацији овог пројекта, према речима директорке ОШ „Свети Сава“ Маргарете Секуловић, осим Пожаревљана, учествују и ученици образовних установа из Португала, Турске и Хрватске.

-Кроз реализацију овог пројекта трудимо се да гостима из иностранства, партнерима на реализацији овог програма, укажемо на то да традицију свих народа треба поштовати, да је свака држава по нечему посебна, специфична и да би без обзира на различитости, деца између себе требала да се друже и посећују, рекла је између осталог Секуловић.