Седми професионали турнир у баскету „ 3х3 Пожаревац“ одржава се на Тргу ослобођења. Турнир је званично отворио градоначелник Пожаревца Саша Павловић, који је истакао да се такмичење одвија у организацији Кошаркашког савеза Србије.

Са отварања турнира

-Сведоци смо да је ранијих година овај турнир био изузетно добро организован, са квалитетним екипама и добром посећеношћу. Ова године учествује 18 сениорских и 8 јуниорских екипа, а турнир је завредео и међународни карактер јер учествује и репрезентација Алжира. Обећавамо да ћемо и у будућности организовати низ спортских манифестација, како би нашим грађанима улепшали летње дане. Наравно, радићемо на развитку спорта, спортске инфраструктуре и на томе да младе људе у још већој мери вратимо на спортске терене, рекао је Павловић.

Подсетимо да је турнир у Пожаревцу од прошле године постао турнир А категорије у склопу Рода 3х3 првенства Србије. У категорији јуниора победници турнира освојиће 100 одсто од котизације, док су за друго и треће место обезбеђене робне награде. Код сениора најбоља екипа поред новчане награде од 120.000 динара завредеће и слот за финале Србије, другопласиранима следи награда од 30.000 динара и мајце КСС и трећепласирана екипа добиће 10.000 динара и мајце.

Милан Јовић, Саша Павловић и Ана Миљанић

Д.Динић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content