У пожаревачком Центру за културу одржан је свечани скуп под називом „Ми стојимо постојано“ којим је Социјалистичка партија Србије обележила три деценије постојања на политичкој сцени Србије.

-Ми данас треба да извучемо поуке из свега онога што је било позитивно у прошлости и правимо програме за наредних 30 година. После избора очекују нас програмске, кадровске, организационе промене, како бисмо спремно дочекали то неко ново време. Историја СПС-а је на неки начин историја Србије, јер су људи из СПС-а били на најважнијим функцијама у најтежем периоду за нашу земљу, али будућност партије мора да зависи пре свега и од тога да ли ћемо успети са темама које су сада актуелне да освојимо поверење грађана. Ово није само неко гледање у прошлост, него и једна добра основа да направимо програм за будућих три деценије СПС-а. Наша политика ће и у наредном периоду бии заснована на два темељна стуба, а то су национални, државни интереси Србије и социјална правда и једнакост грађана, казао је Ивица Дачић, председник СПС-а.

Он је најавио да ће и овога пута социјалисти на изборима изаћи у коалицији са Јединственом Србијом и изразио очекивања да ће остварити бољи изборни резултат, односно више од 11 одсто гласова.

                                      Ивица Дачић и Драган Марковић у Пожаревцу

Дачић је нагласио да су социјалисти заједно са Српском напредном странком и Александром Вучићем у претходних осам година постигли велике резултате пре свега у стабилизацији прилика на финансијском плану, док је на међународном плану веома ојачана позиција Србије.

Честитајући празник социјалистима, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је рекао да је Ивица Дачић боравећи ових дана у званичној посети Кини, показао велику снагу, храброст и велико пријатељство са кинеским народом.

                                                                                                                      Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content