У пожаревачком Спортском центру организован је Дунав осигурање Дан спорта. Реч је о дружењу и спортском надметању деце основних и средњих школа из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине у оквиру Плазма спортских игара младих. Ова манифестација традиционално се током године одржава од априла до јуна.

Деца су и овога пута међусобно надметала у све популарнијој спортској игри између две ватре, затим у атлетици, у трци на 60 метара, а потом и у Миленијум тим баскету 3х3. Снаге су одмерили и на турниру у малом фудбалу, затим на Кока кола купу, МИС турниру у одбојци и Банка Интеза турниру у шаху. Сви су се борили за пласман у финале које ће се одржати у Сплиту.

Отварању манифестације присуствовали су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, члан Градског већа Милан Јовић, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, директор рукомета Плазма спортских игара младих Далибор Ристић, координатор Плазма спортских игара младих Милош Милошевић и директор такмичења Плазма спортских игара младих Филип Комарица.

По угледу на Олимпијске игре, традиционално је упаљен пламен пријатељства.

У фокусу Дунав осигурања Дана спорта је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спорта. Прилику учешћа имају сви и потпуно је бесплатно.

Основни циљ ове кампање је промоција друштвено одговорних вредности као што су поштовање, солидарност, дружење, сигурност и поверење.

Поред такмичарског дела програма, за децу су овога пута биле организоване додатне занимљиве активности, као што су Плазма корнер, захваљујући коме су деца могла да освоје и понеку слатко слану награду, као и штанд Дунав осигурања „Пружам руку, не подмећем ногу“, на коме су учесници такмичења могли да испишу по неку лепу, охрабрујућу поруку.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content