2021-05-31T14:15:29+02:00 31. маја, 2021. 14:15 |

У Пожаревцу такмичење РОБО ИНТ ИНВЕНТ

Пожаревачка Основна школа „Свети Сава“ у суботу је била домаћин 6. Републичког такмичења из предмета техника и технологија, роботика и интерфејс технологије „РОБО-ИНТ ИНВЕНТ“. Највише бодова и прво место  у својој конкуренцији остварио је управо ђак школе домаћина, Немања Јаблановић, ученик 8. разреда.

Учествовало је 75 такмичара шестог, седмог и осмог разреда. На свечаном отварању, наставницима и ученицима су се обратили директорка Основне школе „Свети Сава“ Маргарета Секуловић и председник Регионалног друштва за техничко и информатичко образовање Зрењанин Милош Соро, који је том приликом директорки уручио захвалницу за организацију овог репрезентативног такмичења.

Такмичење је прогласио отвореним члан Градског већа Града Пожаревца др Горан Несторовић, нагласивши значај информатичке науке за сваког ученика, али и за друштво у целини.

Такмичење је одржано уз спровођење свих епидемиолошких мера, а након израде тестова ученици су могли да се забаве у 4 школска биоскопа, фискултурној сали и школском дворишту уз дружење и спортске игре.