Бамби парк Пожаревац ће у скоријој будућности постати спортско – рекреативни комплекс, најавио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић.Идејно решење је завршено. Бамби парк ће бити подељен на целине, на рекреативни и  парковски део, авантура парк и спортске терене.

-На нама је да обезбедимо средства и да полако почнемо да уређујемо тај комплекс. Воље и знања имамо, а највећи проблем су финансије. Надам се да ћемо и то успети да обезбедимо, рекао је Павловић.

Град је власник нешто више од два хектара, а 60 ари на простору „Бамби парка“ је у приватном власништву. Павловић је истакао да град жели да откупи тај простор, али да су досадашњи преговори о томе били безуспешни.

-Приватни власник мораће да уреди тај простор у складу са урбанистичким и планским документима. Планом генералне регулације простор Вашаришта и Бамби парка је предвиђен за спортско-рекреативан садржај, истакао је градоначелник.

-Коначно ћемо да уредимо и тај део за наше Пожаревљане и оне најмлађе. Здрав живот нам је приоритет, а резултати на такмичењима су само још један плус за наш град. Битно је да децу склонимо од мобилних телефона и компјутера. Морамо их вратити на спортске терене и игралишта, истакао је Павловић.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content