Прва овогодишња седница Скупштине града Пожаревца одржана је у понедељак, 20. марта.
На седници су између осталог дати на управљање пожаревачкој Јавној установи „Спортски центар“ Тренажни центар „Велибор Васовић“ и Атлетски стадион „Професор Јово Будимир“.

Анђелка Оташевић и Предраг Мијатовић

На дневном реду нашао се и предлог одлуке о оснивању Савета за родну равноправност, измењена је и Одлука о социјалној заштити грађана града Пожаревца.

Одборници су разматрали и Локални акциони план запошљавања Града за ову годину, дате су и сагласности на програме и планове рада и развоја, као и на финансијске планове Центра за социјални рад, Историјског архива, Центра за културу, затим Народне библиотеке, Градског женског хора „Барили“, Народног музеја, Спортског центра, Туристичке организације, Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили и Апотекарске установе.

Расправљало се и о поверавању шума Јавном комунално предузећу „Комуналне службе“. То подразумева увођење и утврђивање посебних режима заштите, гајења, планирања, унапређења, очувања и коришћења градских и државних шума као природног добра од општег интереса за Град и шире.

На дневном реду нашао се и предлог одлуке о успостављању међуопштинске сарадње Града и општина Петровац на Млави, Велико Градиште, Кучево, Жагубица, Мало Црниће и Голубац. Након усвајања овог документа, поменуте локалне самоуправе постају потписнице Споразума о формирању региона за управљање отпадом.

Опширнији извештај можете прочитати у наредном броју недељника „Реч народа“ у уторак, 28. марта.

Share.

Comments are closed.

Skip to content