2021-10-27T12:05:18+02:00 27. октобра, 2021. 12:05 |

У Пожаревцу: Завршни радови у Далматинској улици

У Далматинској улици, једној од главних транзита града Пожаревца, инфраструктурни радови се приводе крају. Након кишне канализације, замене старих водоводних цеви, топлифицирања,  прикључака на водоводну мрежу, улица се припрема за асфалтирање коловоза и тротоара.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић са својим сарадницима обишао је радове и истакао да су укупна улагања у ову улицу око 63, 5 милиона динара.

-Дужина улице је око 560 метара. Од Шумадијске до Партизанске, улица ће бити широка од 6 до 6,5 метара, а од Партизанске до Индустријске од 5 до 5,5 метара, јер тако налаже стање на терену . Тротоари ће бити од 1,5 до 2 метара у зависности од самог предела улице. Такође предвиђени су радови на уздужном паркирању поред Спортског центра, као и садња нових стабала, рекао  је Павловић додавши да су радови на топлификационој мрежи на територији Месне заједнице „Васа Пелагић“, која обухвата и ову улицу, износили 80  милиона динара.

-Осим ове улице уредили смо све оне које су битне за функционисање саобраћаја у граду, Партизанску, Шумадијску, Косте Абрашевић, Кнез Милошев венац,  Пожаревачки партизански одред, а сада радимо Ратарску. Израдом тротоара побољшавамо безбедност пешака, рекао је Павловић.

 

И.Р.