У Основној школи  „Милутин Миланковић” у Раброву одржано је квиз такмичење под називом  „Миланковићу у част” на коме је учествовало шест екипа. Такмичили су се ученици основних школа:  „Доситеј Обрадовић” из Пожаревца,  „Јован Цвијић” из Костолца, „Иво Лола Рибар” из Великог Градишта, „Вук Караџић” из Мајиловца, „Вељко Дугошевић” из Турије и  „Милутин Миланковић” из Раброва.

Прво место је освојила ОШ „Иво Лола Рибар” из Великог Градишта, друга је ОШ „Вук Караџић” из Мајиловца, а трећа ОШ „Милутин Миланковић” из Раброва. Четврти су Доситејци из Пожареваца, пети из школе  „Вељко Дугошевић” из Турије  а шести  из школе „Јован Цвијић” из Костолца.

Присуствовали су директори и наставници као и специјални гости,  представници Удружења „Милутин Миланковић“ из Београда који су уручили пехаре и медаље ученицима за освојена  прва три места.

Питања на која су малишани одговарали била су из области њихове редовне наставе и из живота великог научника Миланковића који уз Николу Теслу и Михајла Пупина представља врх светске научне баштине. Такмичари и гости били су у прилици да у старом делу школе разгледају изложбу о животу и делу великог научника као и макете мостова које су израдили ђаци школе у Раброву. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content