У Рециклажном центру у Пожаревцу, који ради у склопу Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“, отпочела је бесплатна подела нових канти за смеће, намењених индивидуалним домаћинствима. У ове сврхе из Буџетског фонда за заштиту животне средине издвојено је 27 милиона динара. Укупно ће бити подељено 11.000 унифицираних канти за смеће, с тим што ће 9.500 канти бити подељено у Пожаревцу, а 1.500 у Костолцу. Канте грађани преузимају лично, уз важећу личну карту и потпис, према распореду који је одредило ЈКП. Тренутно, нове канте преузимају грађани месних заједница „Булевар“, „Браћа Вујовић“ и „Ћеба“.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, истиче да ће се на овај начин, између осталог, значајно олакшати рад радницима Комуналних служби, а уједно ће се и допринети заштити животне средине. Такође, Спасовић се дотакао и теме изградње рециклажног центра и трансфер станице, и најавио је закључивање уговора са Лаповом о одлагању смећа до коначног решења проблема одлагања отпада, то јест до изградње Регионалне депоније.

 Саша Ваљаревић, Бане Спасовић, Слободан Јовић и Саша Павловић

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић нагласио је да локална самоуправа доста улаже у развој овог предузећа, Град је издвојио додатни 31 милион динара за набавку средстава за рад. Он је такође напоменуо да се подједнако улаже и у Пожаревац, и у Костолац. Овогодишње опремање, према наводима Слободана Јовића, допринеће квалитету услуге, упркос надостатку радне снаге.

Share.

Comments are closed.

Skip to content