У Малом Црнићу је одржан састанак коме су присуствовали представници извођача радова „Гас–инвест“-а и месних заједница Смољинац, Шапине и Забрега, руководство Општине и чланови Инвестиционе групе Општине Мало Црниће. У жижи раправе и договарања био је почетак радова на изградњи мреже гасификације на територији Општине, односно  три месне заједнице: Шапине, Смољинац и Забрега.

Том приликом председник Општине Драган Митић је рекао да је издата грађевIMG_0302инска дозвола за ову фазу радова, да су извршене припремне радње и пријава на изградњи гасовода.

Према речима извођача, почетак радова планиран је за 18. априла ове године, а рок завршетка до 2018. Вредност инвестиције процењује се на пет милиона евра. Са представницима месних заједница у којима ће се градити гасовод, договорена је сарадња са извођачима радова.

-Сматрам да је ово једна од највећих инвестиција на подручју наше Општине, коју финансира ЈП „Србија  гас“, и да ће корист бити велика, како за грађане тако и за будуће инвеститоре. Ово је велики успех актуелног руководства наше Општине и ја  се захваљујем инвеститору као и извођачу,  на поштовању уговорених обавеза, истакао је председник Општине Драган Митић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content