У оквиру Школе родитељства, у пожаревачком Дому здравља при Служби за здравствену заштиту жена одржано је предавање о неговању новоронђечета.

У циљу оспособљавања оба родитеља, осим будућих мајки, Школу могу похађати и будући очеви.  

Крајњи циљ пројекта је да се брачни парови информишу о једној новој ситуацији коју многи дефинишу као друго стање, како би се отклонио сваки страх од онога што предстоји током девет месеци и непосредно после рођења детета.

Са похађањем Школе родитељства почиње се оптимално у првом триместру трудноће, према утврђеном распореду рада, похађање је бесплатно и препоручено од стране изабраних гинеколога.

Учешће у раду Школе могу узети све труднице које живе на територији града Пожаревца, без обзира где контролишу трудноћу и пожељно је да бар једном похађају сва предавања.

Школа родитељства налази се просторно у оквиру Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља. Распоред рада са терминима и предавачима доступан је на сајту Дома здравља www.dzpozarevac.rs са контакт телефонима.

 

Мишљења која су овде изнета одражавају ставове аутора и не представљају обавезно и ставове Другог пројекта развоја здравства Србије и Додатног финансирања за Други пројекат развоја здравства Србије, Владе Републике Србије или Светске банке.
Подршка за остварење овог пројекта обезбеђена је кроз грантове за пројекте у оквиру Другог пројекта развоја здравства Србије и Додатног финансирања за Други пројекат развоја здравства Србије преко Владе Републике Србије из средстава зајма Светске банке.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content