У Спортском центру у Пожаревцу дана је отворена нова бокс сала. Овај догађај први је у низу организован у оквиру прославе четрдесетогодишњице од оснивања пожаревачког Спортског центра.

Подсетимо, крајем осамдесетих и почетком деведесетих година Пожаревац је био један од боксерских центара. Након више деценија створили су се услови да се овај спорт врати на старе стазе.

У новоотвореним просторијама у прво време тренираће Бокс и Кикбокс клубови „Млади радник 2022“.

Томица Стојановић и Милан Јовић

Директор пожаревачког Спортског центра Томица Стојановић овом приликом подсетио је на почетничке кораке ове установе, али и напоменуо да је нова сала адаптирана уз помоћ локалне самоуправе и боксерског и кикбоксерског клуба.

-Сала је прилагођена условима и тренинзима који су потребни за бављење боксом и кикбоском. У склопу Спортског центра поред џудо сале, од сада је за спортисте отворена и сала за бокс и кикбокс. Осим Младог радника, на овом месту моћи ће да тренирају и остали спортски клубови, али и грађани који желе да се опробају у овим спортовима. Осврнуо бих се и на Боксерску ревију „Пожаревачки победник“ која је подстакла велики број деце и младих да почну да се баве овом дисциплином, истакао је Стојановић.

Према речима члана Градског већа Милана Јовића, Град Пожаревац труди се да улаже у све спортове. У претходне две године, рекао је, кроз организацију боксерских ревија доста се дало на значају борилачким вештинама.

-Драго ми је да се бокс враћа у Пожаревац. Трудићемо се да у сарадњи са Спортским центром развијамо овај спорт и што више улажемо у њега, рекао је Јовић.

Фото: Спортски центар Пожаревац

У опремање нове бокс сале уложено је више од милион динара, а инвестиција је реализована захваљујући средствима СЦ, Града Пожаревца и боксерских клубова.

Професионални боксер и тренер Боксерског клуба „Млади радник“ Дејан Вељковић нагласио је да су услови у новоотвореној сали одлични. Очекује да се овој групи спортиста прикључи велики број младих, а да ће се од њих, кроз напорне тренинге, али и доста одрицања, стварати нови шампиони.

Share.

Comments are closed.

Skip to content