У Костолцу је током новембра одржано  II коло Пионирске лиге Србије мушке спортске гимнастике. Организоване су и квалификације за финале МСГ. Спортски гимнастички клуб „Звезда“ представљала су четири такмичара: Василије Арсић, који је у вишебоју заузео 11. место у категорији друге селекције А програма и квалификовао се за финале на партеру и прескоку, Виктор Нинић, који је заузео 13. место у вишебоју у категорији прве селекције А програма и пласирао се за финале на три справе – карике, партер и прескок и Сава Младеновић, заузео је 12. место у вишебоју у категорији прве селекције А програма и пласирао се за финале на карикама, вратилу и партеру. У такмичарској екипи био је и Илија Спасић, који је заузео 2. место у вишебоју и освојио сребрну медаљу у категорији прве селекације Б програма.

         Средином новембра у Новом Саду одржано је финале по справама Пионирске лиге Србије у мушкој спортској гимнастици. Испред „Звезде“ учествовало је троје гимнастичара који су се пласирали за финале: Василије Арсић, Виктор Нинић и Сава Младеновић. Нажалост, због болести Нинић није учествовао у финалу. Арсић је на партеру заузео 3. место и освојио бронзу, док је на прескоку био четврти у Србији. Младеновић је на карикама био осми, а седми на партеру и вратилу.

         Када је у питању такмичење гимнастичарки треба рећи да је почетком овог месеца у Костолцу одржано II коло Пионирске лиге Централног региона Србије у женској спортској гимнастици. СГК „Звезда“ су у категорији прве селекције представљале Ђурђа Марковић, Лара Павловић, Лена Портић и Љубица Аћимовић, а у категорији друге селекције Наташа Митић и Лана Ђурић. Екипно су заузеле 4. место док је Ђурђа Марковић у вишебоју била трећа и освојила бронзу, а остале такмичарке су се нашле међу првих 15 у вишебоју у категорији прве селекције.

         На Првенству Србије Пионирске лиге женске спортске гимнастике и у финалу по справама у Новом Саду, боје „Звезде“ браниле су Ђурђа Марковић, Лара Павловић, Лена Портић и Љубица Аћимовић. У категорији прве селекције у конкуренцији шест екипа најбољих у Србији, гимнастичарке „Звезде“ заузеле су треће место и освојиле медаљу и пехар. У појединачном пласману Ђурђа Марковић је у финалу на греди била трећа.

         Још једно такмичење Звездиних гимнастичарки завређује пажњу, у оквиру Ц програма Централне Србије у Костолцу, Јелена Николић, Анастасија Симоновић, Елена Илић, Каролина Трифуновић, Мартина Трифуновић и Милица Вукосављевић, свака у својој категорији, пласирале су се међу првих 15 такмичарки.

Share.

Comments are closed.

Skip to content