За нама је тринаести „Млавски котлић“ који је у Старом Костолцу окупио велики број мештана и гостију свих генерација, ишчекујући најукуснију чорбу. Да је кување рибље чорбе у Старом Костолцу на гласу, сведочи и податак да су такмичари стигли не само са подручја Браничевског округа, већ и из Беле Цркве, Вршца, Ковина, Гаја, Дубовца, Баваништа, Панчева…

Традиционално такмичење су организовали Месна заједница Стари Костолац и Центар за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац  и подршку синдиката „Термоелектране Костолац“ и „Копови Костолац“ и бројних спонзора.

У овогодишњем надметању у спремању рибље чорбе учестовала су 162 такмичара. Победничку чорбу скувао је Љубиша Аврамовић из Костолца, друго место освојио је Јовица Тисменар из Костолца, а трећепласирани је био Александар Ђурић. Титулу најлепше куварице понела је Биљана Миловановић из Кленовника, најмлађи учесник чорбијаде био је шестогодишњи Огњен Романовић из Старог Костолца, а најстарији деда Ћуба из Петке. Најбољи су добили награде организатора, уз пехаре и комплетне котлиће за кување рибље чорбе, а без пригодних поклона нису остали ни они пласирани до двадесетог места. Организована је и лутрија, а главна награда, печено прасе, припало је Бојани Стојчић из Костолца.

Програм је завршен игром, песмом, наступом Радише Урошевића, а потом и великим ватрометом. Међу бројним гостима манифестације били су и помоћница председника Градске општине Костолац Маја Здравковић и чланови Већа Срђан Радовановић и Бајрам Морина.

                                                                                                                          Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content