НАГРАДНИ ФОНД ТАКМИЧЕЊА 8 МИЛИОНА ДИНАРА

И овогодишње, 55. по реду Љубичевске коњичке организују се под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића.

Наградни фонд такмичења на Хиподрому је 8 милиона динара. За вишебој издвојено је 2 милиона динара, од чега победнику припада 625 хиљада динара. Фонд награда за галопску трку „Љубичево“ је 2 милиона динара, од чега милион иде победнику, док је за касачку трку „Кнез Михаило“ предвиђено 800 хиљада, половина новца, то јест 400 хиљада динара за победника, рекао је на конференцији за медије, на којој су најављене предстојеће ЉКИ Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Овога пута нема никаквих поклапања са манифестацијама у неким другим градовима и земљама. Програм је изузетно богат и биће интересантан и младим и старијим суграђанима.

Пријатељи 55. спортско – туристичке манифестације која се одржава на простору Града Пожаревца у периоду од 31. Августа до 2. Септембра, а која ће према очекивањима организатора окупити више од 10 иностраних представника су Апатинска пивара и Концерн „Бамби“. С тим у вези, конференцији у трофејној сали Ергеле „Љубичево“, присуствовали су и Никола Шућур (Апатинска пивара) и Вукашин Петковић (Бамби).

Дефиле ће као и претходне године бити у знаку једне познате историјске личности. Овога пута то ће бити Илија Гојковић, пожаревачки поморски генерал, који је једно време био на челу Коњичког друштва „Кнез Михаило“, а које је одређени период носило и његово име.

Гости Пожаревца ће током трајања Љубичевских коњичких игара бити и деца из Велике Хоче, са Косова и Метохије.

Према протоколу ЉКИ би требало да отвори председник Републике Александар Вучић, међутим, неизвесно је да ли ће то учинити он или можда његов представник.

Share.

Comments are closed.

Skip to content