АПОТЕКАРСКА УСТАНОВА „АПОТЕКА ПОЖАРЕВАЦ“

Рађање савременог апотекарства, отварањем прве апотеке у Пожаревцу даје повод да се у 2022. са поносом обележи 165 година апотекарства Браничевског округа. Након интеграције самосталних апотека 1962. године у јединствену целину ове године обележава се и 60 година државног апотекарства Браничевског округа. Спајамо етику и естетику струке, спајамо традицију и понос…

У сусрет двоструком јубилеју, Апотекарска установа „Апотека Пожаревац“ је за своје кориснике обезбедила трајно бесплатно паркинг место испред Апотеке „Васа Пелагић“ , у Улици Моше Пијаде 4. Такође, бесплатне превентивне активности се настављају:

-Закажите бесплатно ултразвучно одређивање густине петне кости у Апотеци „Жагубица 1, Врело“ , телефон 012/7643-130, у уторак, 29. новембра, од 11- 14 сати. Апотека Смољинац, телефон 012/283-233, у среду, 7. децембра, од 10-13 сати.

Почетак и трајање Апотекарске установе „Апотека Пожаревац“ су изузетни. У широком географском подручју, у 34 апотеке, уздигнута је државна апотекарска делатност снагом стручности. 120 запослених, од којих је 14 дипломираних фармацеута специјалиста, 35 дипломираних фармацеута, 50 фармацеутских техничара, правна служба, рачуноводство, служба информационих технологија, административни и помоћни радници функционишу као тим, користе и обнављају материјалне, духовне и идејне ресурсе и у себи препознају праве вредности и разумеју реалне односе.

Апотекарска установа Пожаревац, увек отворена, увек савремена!

Share.

Comments are closed.

Skip to content