2017-12-12T10:25:49+01:00 12. децембра, 2017. 10:00 |

У СУСРЕТ НОВОГОДИШЊИМ И БОЖИЋНИМ ПРАЗНИЦИМА: Вашар до 14. јануара

У складу са Одлуком Градског већа, у центру Пожаревца, тачније у Улици Стари корзо, и ове године, поводом наступајућих празника, од 11. децембра ове до 14. јануара наредне године, одвијаће се Новогодишњи и Божићни вашар. Продаја производа обављаће се из привремених објеката, 20 мањих и 9 већих (дрвенe тезгe) и из једног павиљона. Вашар нуди новогодишње поклоне (честитке, украсе, зимске капе, шалови, рукавице, чарапе…), рукотворине и сувенире и домаћу храну и пиће (кувано вино и ракију, домаће специјалитете, мед, домаћие сиреве…).
По речима помоћнице градоначелника Светлане Милутиновић, четвртак, 7. децембар, био је последњи дан за пријављивање излагача, међутим већ у року од три дана, скоро сва места на Старом корзоу била су закупљена.
-Критеријуми, које излагачи морају испунити исти су као и претходне године, врло су оштри, али уједно и јасни. Трудили смо се да садражај Маркет вашара обогатимо, али и учинимо занимљивим нашим суграђанима. Неће се продавати само новогодишњи украси, већ и ручна радиност, нагласила је Светлана Милутиновић.
Право на доделу тезги по пријавама имали су власници регистрованих занатских, трговинских и угоститељских радњи, регистровани винари, произвођачи ракије, регистрована пољопривредна домаћинства, произвођачи органске и домаће хране, израђивачи сувенира и рукотворина организовани у регистрована удружења.