2019-11-25T08:48:12+01:00 25. новембра, 2019. 08:48 |

У СУСРЕТ СМОТРИ „ЖИВКА МАТИЋ“:Четири представе у трци за награду

Неколико дана уочи почетка XII Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“ посетили смо Центар за културу Пожаревац  и са директорком Галином Перић разговарали о још једном свечарском окупљању у славу театра и глуме које почиње у петак 29. новембра.

               Галина Перић

Селектори овог фестивала су Александар Лукић и Бојан Николић, који су у  минулом периоду посетили аматерске глумачке театре два округа, одгледали представе које би могле да одговарају профилу Смотре „Живка Матић“  и донели одлуку о учесницима. Тако ће овогодишњу Смотру драмских аматера Подунавља и Поморавља 29. новембра отворити чланови Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“, Мало Црниће комадом Душана Ковачевића „Сабирни центар“ у редитељској поставци Слободана Ћустића. Дан касније на Великој сцени наћи ће се  Аматерско позориште Културно уметничког друштва „Обилић“ у Крњеву који ће извести драмски телст Миладина Шеварлића „Змај од Србије“ редитеља Предрага Живановића. Првог децембарског дана на програму Смотре је комедија Јована Стерије Поповића „Покондирена тиква“. Чувену комедију у режији Дејана Цицмиловића изводе аматери Дома културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу. Последња у низу такмичарских представа је „Протуве пију чај“  Драгослава Михаиловића. Њом ће се пред жиријем и пожаревачком публиком представити  Таатар „Ресава“ Центра за културу Деспотовац. Уторак 3. децембар је резервисан за проглашење победника, а у част награђених биће изведена „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира (укратко)“ Градског  позоришта Јагодина редитеља Бранислава Недића, казала је Галина  Перић.

Директорка Центра за културу  подсетила  да награде очекују најбољу глумицу, најбољег глумца и најбољу представу, која ће бити поново изведена пред пожаревачком публиком у част победника XVI Сусрета варошких позоришта Србије „Миливојев штап и шешир“ фебруара 2020. године. Све представе почињу у 20,00 часова, цена појединачне улазнице је 200 док комплет за све представе кошта 500 динара.

В.Винкић