2018-04-03T18:46:16+02:00 3. априла, 2018. 18:40 |

У СУСРЕТ УСКРСУ

Бојењу јаја највише се радују најмлађи који су и најкреативнији када је реч о овом традиционалном ускршњем обичају. Као и сваке године Друштво учитеља града Пожаревца и Црвени крст Пожаревац  организовали су традиционалну манифестацију „Ускршње јаје – дечија радост“ на којој су приказани најкреативнији радови малишана. Централна изложба постављена је у Дому Црвеног крста на којој су награђени аутори три најбоља ликовна рада и три најлепше осликана јајета. У обележавању ове манифестације учествовала су деца млађег школског узраста из осам школа са територије града Пожаревца и малоцрнићке ОШ „Моша Пијаде“.

           -И ове године доста труда смо уложили да се организује ова манифестација везана за Ускрс. Деца су нам подарила велики број изузетних ликовних радова и осликаних јаја, а ми смо пригодним наградама надам се, учинили да буду срећни и задовољни, казао је Милутин Аврамовић, председник УО Црвеног крста и Друштва учитеља града Пожаревца.

           Током трајања манифестације организована је и хуманитарна акција „Један слаткиш – једно дете“, а прикупљени слаткиши биће подељени као и сваке године деци корисника Народне кухиње поводом ускршњих празника.

           -Важно је да негујемо традицију, позитивизам, да имамо добро расположење и сарадничке односе међу децом и наставницима у свим школама и наравно да се упознамо са Црвеним крстом и навикнемо децу да долазе у ове просторије како би се упознали са радом ове хуманитарне организације, истакла је учитељица Наташа Николић Гајић.

                                                                                                                      Д.Динић